Demokracija ili oligarhija

Pin It

Ne mogu se oteti dojmu da nas ova vlast u Hrvatskoj, namjerno neću reći "Hrvatska vlast", uporno gura iz tek započetog procesa demokratizacije društva ni manje ni više nego u jednu pravu oligarhiju a da još nismo niti stigli do prave i potpune demokracije. Ja jesam "zatucani kamenjar i desničar" što bi na hrvatskom jeziku značilo "Domoljub" ali eto, i ovaj tupi mozak uspijeva nekako razlučiti neke pojmove.

Demokracija bi trebala značiti nešto kao vladavina naroda ili vladavina večine proizašla iz slobodnih izbora naroda koji bi se trebali provoditi bez ikakvih pritisaka i nametanja nečije volje. Dakle, sloboda odlučivanja naroda o svemu što ga se tiče.

U tome odlučivanju svi bi trebali biti ravnopravni i svatko bi trebao odlučiti po svojoj savjesti i volji. Znači ona skupina glasača koja se nađe na "istoj valnoj duljini" odnosno skupina koja postigne naj veči broj istomišljenika po određenom pitanju glasanja, bilo da su to izbori za predstavnike vlasti ili riješavanje nekih bitnih pitanja referendumom trebala bi se zvati- večina, odnosno demokratska večina i ostali bi trebali poštovati mišljenje i interese demokratske večine.

U današnjoj Hrvatskoj tzv. demokracija je isjeckana na sitne komadiće od strane vladajuće klike toliko da se više ne prepoznaje smisao i značenje riječi demokracija.

Kad im to odgovara, pozivaju se na parlamentarnu večinu ili po hrvatski "Dignem ruku d.o.o." a kada nešto odgovara večini izvan parlamenta, u ovom slučaju hrvatskom narodu, e onda više nije dobro ono što odgovara večini nego se bore za prevlast vladavine manjine putem parlamentarne večine.

Očito je da ova vlast malo po malo u Hrvatsku uvodi čistu oligarhiju.

Sve svoje kapacitete su upregnuli u službu jedne nacionalne manjine-srpske, što i nije tako čudno kada sagledamo tko nam sve sjedi u Vladi, ministarstvima, županijama i tako dalje. Uglavnom, sve ključne pozicije u ovoj državi drže oni koji žele ovu zemlju ali je ne vole. Velika je razlika željeti neki teritorij i njegove resurse zbog interesa i voljeti svoju zemlju ma kakva ona bila.

Upravo smo u procesu uvođenja totalne oligarhije u Hrvatskoj ili diktature manjine nad večinom. Niti jedno mišljenje večine iskazano referendumskim glasanjem manjinski predstavnik sa trenutnom parlamentarnom večinom, drug Milanović, bijesno odbija jer mišljenje večine u suprotnosti je sa njegovim osobnim stavovima a njegovi "osobni" stavovi jesu zapravo stavovi mrzitelja svega hrvatskog (osim resursa) izvjesne Hari Mata Pusić, njenog brata Kim Pusića, nekog anonimusa Puhovskog a kao ložača paklenog ognja koriste izvjesnog druga Pupovca koji je utjelovljenje obrazovane, urbane četničke gnjide.

Očito se ova prosrbska ili pročetnička banda toliko izgubila u vremenu i prostoru da više nisu u stanju ni prikriti svoje planove i nastojanja da zatru sve što ima hrvatsko nacionalno značenje. Svako divljanje četništva nastoje prikriti i marginalizirati, kao da smo svi mi slijepi i gluhi, dok se na svaki spomen nečega što je hrvatsko dižu na stražnje noge i spominju neki svoj antifašizam kao da ovaj narod nije u stanju razlučiti što je to antifašizam, što je komunistički totalitarizam a što je to neskriveno četnikovanje i srbizacija Hrvatske po Memorandumu SANU 2.

Ni to im nije dovoljno pa nam nameću neke kobajagi evropske demokratske stečevine o pravima homoseksualaca na brak i prava proistekla iz braka.

Zaista ispadaju smiješni i jadni zgražajući se kada netko normalan veli da je brak zajednica muškarca i žene a ne ljudskog bića i osovine od FAP-a. Tko će koga voljeti i živjeti sa njim u zajednici, dali muškarac sa muškarcem, žena sa ženom, žena sa kamenom za kupus ili muškarac sa bocom piva, to je njegova osobna stvar i nikada nikome neće smetati sve dok takvo vlastito ponašanje ne nameću drugima.

Brak je izvorno nastao stupanjem žene i muškarca u prirodnu životnu zajednicu i kao takav treba i ostati.

Bojim se i pomisliti što bi bilo sa idućim generacijama kada bi sve države dopustile da istospolni brakovi imaju pravo usvajati i odgajati djecu.

Poznato je da djeca oponašaju svoje roditelje i uče iz ponašanja roditelja...pametnome dosta.

U "razvijenim evropskim demokracijama" (haha) silno se trude da istospolne zajednice imaju što veća prava jednostavno zato što su tamo sve "viđenije" osobe od politike, bankarstva, mode, filmske industrije itd.. od silne dosade i viška kapitala, iz obijesti htjeli isprobati nešto novo da im ne bude dosadno u životu pa su tako postali uglavnom biseksualci koji podržavaju homoseksualce kako bi opravdali vlastito ponašanje.

Svi oni koji se iz osobnih interesa uvlače u dupe takvima, htjeli-ne htjeli moraju ih podržavati politički i progurati njihov način života kao poželjan. Tako smo u čitavom razvijenom svijetu dobili vladavinu manjine ili diktaturu manjine odnosno čistu oligarhiju pedera i lezbijki na temeljima kapitala opljačkanog od heteroseksualaca.

Na koncu, ako ova Vlada u Hrvatskoj toliko drži do vladavine manjine onda neka budu dosljedni i neka kao parlamentarna večina napuste vlast i prema vlastitim načelima istu predaju onima koji su dobili manje glasova na izborima nego oni.

ZDS

ČAPLJA