Sanjin Baković: SDP je izgubio vlast radi obmane birača planom 21, a glavnog krivca za sve vide u Tomislavu Karamarku

Pin It

Image result for karamarko

Dakle, iz tih razloga treba razumjeti današnji kontekst izjave bivšeg SDP-ovog ministra branitelja Predraga Matića što mu se u obliku PTSP-a i dan danas pričinjava Tomislav Karamarko, jer nije lako prihvatiti činjenicu da su zahvaljujući bivšem HDZ-ovom lideru Tomislavu Karamarku SDP-ovci izgubili predsjednika RH, predsjednika Sabora i predsjednika Vlade RH, a laskavu titulu od gubitnice svih izbora Jadranke Kosor preuzeo je notorni gubitnik Zoran Milanović u noći 8. studenog 2015. godine.

Htjeli oni to sami sebi priznati ili ne SDP-ovci niti dan danas ne mogu prihvatiti činjenicu što je Tomislav Karamarko pobijedio Jadranku Kosor na unutarstranačkim izborima HDZ-a 2012. godine, jer od kada je HDZ bio pod ingerencijom Tomislava Karamarka SDP-ovci ne znaju za pobjedu kao niti dan danas na platformi Tomislava Karamarka pod vodstvom Andreja Plenkovića. Stoga nas ne čudi što žale za osobom koja je izgubila predsjedničke izbore RH u srazu sa Stjepanom Mesićem, parlamentarne izbore u srazu sa Zoranom Milanovićem, a u konačnici unutarstranačke izbore u srazu sa Tomislavom Karamarkom.

Preuzimanjem HDZ-a od Tomislava Karamarka stranka se odmakla od komunističke nomenklature nakon što je Jadranka Kosor izbačena iz HDZ-a da bi se uklopila na listi Ive Josipovića, Slavka Linića i Radimira Čačića. Također, Tomislav Karamarko zahvalio se Vladimiru Šeksu, Davoru Božinoviću kao i niz drugih pojedinaca koji su pripadali istoj nomenklaturi, a koji nisu na kraju ušli u predsjedništvo HDZ-a.

Analogno tome HDZ je pobijedio na europskim izborima, pobijedio je na lokalnim izborima, zatim je uslijedila nova pobjeda HDZ-a na europskim izborima, pobjeda HDZ-a na predsjedničkim izborima RH, a u konačnici i pobjeda HDZ-a na parlamentarnim izborima iako su da do toga ne dođe radili tada bivši HDZ-ovci poput Jadranke Kosor, Milana Kujundžića, Drage Prgometa, Martine Dalić kao i niz drugih koji su radili na rušenju Tomislava Karamarka unutar strukture HDZ-a.

Dakle, iz tih razloga treba razumjeti današnji kontekst izjave bivšeg SDP-ovog ministra branitelja Predraga Matića što mu se u obliku PTSP-a i dan danas pričinjava Tomislav Karamarko, jer nije lako prihvatiti činjenicu da su zahvaljujući bivšem HDZ-ovom lideru Tomislavu Karamarku SDP-ovci izgubili predsjednika RH, predsjednika Sabora i predsjednika Vlade RH, a laskavu titulu od gubitnice svih izbora Jadranke Kosor preuzeo je notorni gubitnik Zoran Milanović u noći 8. studenog 2015. godine.

Izjaviti da je Tomislav Karamarko glavni krivac za današnje stanje u Republici Hrvatskoj, a nikada nije predsjedavao istom pandan je izjavi osobe koja se ne može pomiriti sa nalazom Državne revizije o radu Ministarstva branitelja u 2015. koji je pokazao cijeli niz nepravilnosti. Policija prema nalogu DORH-a već mjesecima, točnije od rujna prošle godine, očito istražuje sumnjive radnje u Ministarstvu branitelja i to za 2015. godinu kada su Ministarstvo branitelja vodili Predrag Matić, njegova zamjenica Vesna Nađ, uz asistenciju Bojana Glavaševića. Matićevo ministarstvo na putovanja je potrošilo oko 960 tisuća kuna. Državna revizija uočila je nepotpunu evidenciju, poput nenavedene svrhe putovanja. Isplaćivani su puno veći predujmovi uoči putovanja nego što je to bilo potrebno, a putnici su se u računovodstvu razduživali danima nakon propisanog roka od 7 dana nakon putovanja. Nalaz državne revizije u Ministarstvu branitelja za 2015. godinu također govori da je u tom ministarstvu početkom 2015. godine bilo 186, a krajem 202 zaposlenika.

Ne treba zaboraviti niti kada su Fred Matić i Bojan Glavašević na račun ministarstva tajno vodili studentice u Dubrovnik. Spavale su u hotelu Croatia u Cavtatu, a Matić i Glavašević u dubrovačkom Palaceu. Ukupna cijena bila je 35 000 kuna. Da vozač ne bi nikome govorio o tome, nisu ga poveli sa sobom na put, nego su na račun ministarstva iznajmili automobil – za 7100 kuna, što je otkriveno  svojevremeno u emisiji Bujice.

 Nakon svega navedenog  bivši SDP-ov ministar  Predrag Matić usudi se optužiti Tomislava Karamarka kako je glavni krivac za sve, a pritom zaboravlja da on sam nije bio u stanju udovoljiti uvjetima braniteljske populacije koju je predstavljao i spriječiti prosvjed hrvatskih branitelja u Savskoj koji je trajao 555 dana, kao što niti SDP smjernice iz PLANA 21 nije proveo sa papira u praksu. Zato treba biti objektivan i kazati javnosti u oči: Nismo ispunili obećanja iz Plana 21. Narod je to prepoznao tijekom četiri godine SDP-ovog mandata i kaznio nas, a ne optuživati Tomislava Karamarka koji je jedini iznio javnosti istinu o dolini suza kroz koju Hrvatska mora proći kako bi se gospodarski oporavila i o  bolnim rezovima koje nije proveo Zoran Milanović, a istu taktiku primijenio je i Andrej Plenković gurajući probleme ispod tepiha, a dijeleći šakom i kapom kako bi privremeno umirio nezadovoljstvo kritične mase.

Postavlja se pitanje kako to da bivši SDP-ov ministar branitelja Predrag Matić nije napuštao Republiku Hrvatsku kada je uživao u privilegijama resornog ministarstva, a i sam nalaz Državne revizije ustanovio je niz nepravilnosti i kada je trošio hrvatske kune prilikom vođenja studentica u Dubrovnik? Zašto ne vrati stan Republici Hrvatskoj ili pokloni ga hrvatskim braniteljima koji nemaju uređeno stambeno pitanje s obzirom da su u SDP-u socijalno osvješteni i time opravda socijalnu komponentu koju je partija odavno izgubila, a ne sa hrvatskim kunama od prodaje istoga napuštati državu u kojoj se osjeća loše?!

Tada mu je život u Republici Hrvatskoj bio sladak i iste probleme nije zamijetio iako je za vrijeme mandata Zorana Milanovića samo u Njemačku iselio se oko 12.000 tisuća tijekom 2011. i 2012., da bi trend iseljavanja radno sposobnih eksplodirao ulaskom Hrvatske u EU. Njemački statistički zavod 2013. godine zabilježio je nešto više od 25.000 useljenika, 2014. njih gotovo 45.000, 2015. godine broj se približio 60.000  što je ekvivalent od 154.000 radno sposobnih koji su napustili Republiku Hrvatsku, a  naknadnom pameću bivšeg ministra ustanovili smo kako tu nema prostora za život, već živimo u zemlji apsurda. U suštini bivši ministar se ponaša kao da je cijelo ovo vrijeme živio poput Alise u zemlji čudesa.

Umjesto da se ispričava sam u svoje ime Ivanu Đikiću radi odlaska iz Hrvatske može ga pokušati uvjeriti kako je predsjednica Sveučilišta u Augsburgu prof. dr. Sabine Doering-Manteuffel ustanovila kako Pavo Barišić nije plagirao rad ili mentalni komunisti ne mogu se pomiriti sa procesima koji dolaze, a zanimljivo će ih biti promatrati nakon što im Josip Broz Tito napusti zagrebački trg. Za pretpostaviti je da će ponovno biti dežurni krivac za sve Tomislav Karamarko koji je pružio priliku Zlatku Hasanbegoviću u bivšoj HDZ-ovoj vladi.

Prilikom nametanja ideoloških tema kada već spominje ustaše i partizane bivši Milanovićev ministar zaboravlja istaknuti kako je upravo interpelaciju nametnuo SDP u Hrvatskom saboru budući da hrvatskim građanima sporna ploča ne predstavlja problem, jer riječ je o hrvatskim braniteljima koji su pod tim obilježjima dali život za obranu Republike Hrvatske, a ujedno uz nametanje interpelacije od strane SDP-a Predrag Matić prešućuje kako se uz pomoć Milorada Pupovca i manjinskih partnera dolijeva vatra na ulje, kao i uz HNS koji je prebjegao sa lijevog spektra kako bi dugoročno sa Miloradom Pupovcem uništio HDZ.

To je nama naša borba dala s glavnim režiserom i domoljubom  Milijanom Brkićem koji od rušenja Tomislava Karamarka služi Andreju Plenkoviću, jer drugog izbora nema, a glasom za HDZ dobili smo SDSS, HNS i Tomislava Sauchu. Stoga me ne čudi kada Predrag Matić opravdava dijalog Andreja Plenkovića na kulturan način sa neprirodnim saveznicima, a u prirodnim saveznicima vidi one koji će ga skinuti sa vlasti. Još najbolje da ne hvali dečke od Jadranke Kosor sa kojom su SDP i partneri, te Milorad Pupovac uspjeli uskratiti glasove dijaspore uz suglasnost HDZ-a kao što danas traže micanje HOS-ove ploče. Logika stvari nalaže opravdani razlog žaljenja Predraga Matića u slučaju pada Andreja Plenkovića za komunističkom nomenklaturom koja se vratila u vrh HDZ-a izdajom Tomislava Karamarka, kao što niti dan danas ne mogu prežaliti što je Tomislav Karamarko napravio zaokret u desno preuzevši HDZ od Jadranke Kosor.

Pitanje je hoće li Milijan Brkić više ikada isprati obraz nakon svega što je učinio, a ne bi me začudilo da ispred javnosti HDZ pošalje upravo njega da iznese kompromisno rješenje kako bi još više potonuo u očima javnosti. Također, valjda će u HDZ-u napokon shvatiti da za ispred kamera u budućnosti moraju pronaći vjerodostojnu osobu koja ne iritira javnost poput Gordana Jandrokovića koji u slučaju stihijskih požara služio je za glasnogovornika Sanaderu, Kosor, Karamarku, a sada i Plenkoviću, jer ne može svatko probaviti poltrone koji se ponavljaju kao papige za čelnim ljudima stranke. Na kraju dođemo da zaključka da jedini vjerodostojan HDZ-ov političar uz Tomislava Karamarka koji je podnio ostavku bio je Zlatko Hasanbegović koji je odbio sudjelovati u moralnoj kaljuži i ostao dosljedan uvjerenjima koje zastupa, a ne poput Milijana Brkića koji je vjerodostojan bio do rušenja Tomislava Karamarka dok dan danas drži ljestve neprirodnim kaolicijskim saveznicima. Obraz može oprati jedino ako se ispriča javno Tomislavu Karamarku i vrati ga tamo gdje mu je mjesto, a onda će to značiti da se ispričao cijelom Hrvatskom narodu budući da je izdao ideju za kojom hrvatski narod žudi stoljećima, jer u suprotnom neće mu pomoći krunica u ruci kao niti sveta vodica. 

Nakon skidanja “sporne” ploče HOS-a koja izražava pijetet poginulim hrvatskim braniteljima u Jasenovcu za vrijeme  Domovinskog rata ili koja će konsenzusom biti izmijenjena iako je legalno i zakonski postavljena za očekivati je da će antifašisti koji prosvjeduju sa zastavama zvijezde petokrake koja je sinonim za agresora na Republiku Hrvatsku, te srpom i čekićem iz mračnog doba komunizma uz potporu Milorada Pupovca i HNS-a kao vladajućeg partnera uz oporbene stranke predvođene SDP-om predložiti skidanje ploče Hrvatske demokratske zajednice na Trgu žrtava fašizma. U krajnjoj liniji mogli bi zatražiti izbacivanje sa ploče Hrvatska kao što se nastoji izbaciti sa HOS-ove ploče “Za dom spremni” kako bi ostala demokratska zajednica čime bi Andrej Plenković riješio u potpunosti misterij neprirodne koalicije kao i što je Davor Božinović riješio misterij oko obilježja koji se odnose na mračno doba komunizma i agresora iz Domovinskog rata.

Nastavi li se prenositi kolektivni PTSP na narod, jer anemija očigledno ne djeluje na nas koji nismo slabokrvni za pretpostaviti je da će nam Tomislav Karamarko uskoro biti kriv što smo se uopće rodili u Republici Hrvatskoj.

Sanjin Baković dipl.ing.