Sanjin Baković: Hasanbegovićeva superiornost demontirala je neargumentiranog apologetu antifašizma

Pin It

Zlatko Hasanbegović ne samo da je u Hrvatskom saboru dokazao kako ne postoji saborski zastupnik iz redova pozicije odnosno opozicije koji mu može replicirati nakon izlaganja za govornicom radi njegove intelektualne nadmoći koju izvrsno koristi ispred svjetla reflektora, već je u emisiji Hrvatskog radija “Poligraf” dokazao hrvatskoj javnosti kako se izmišljeni događaji na temelju argumenata mogu osporiti neovisno što mu se nasuprot u svojstvu sugovornika nalazi sveučilišni profesor Tvrtko Jakovina koji nastoji baštiniti antifašizam na lažima.

S naglaskom na Dan antifašističke borbe Tvrtko Jakovina temeljio se na tezi komemoracije koja se održala u šumi Brezovica nedaleko od Siska gdje se obilježavao osnutak prvog partizanskog odreda u okupiranoj Europi. Kako bi prekinuo laži na kojima se ne može temeljiti historiografija, a još manje moderni nacionalni državni indetitet Zlatko Hasanbegović u samom početku izlaganja pogodio je u srž i istaknuo kako je riječ o “apokrifnom događaju” na kojem će se okupiti državnici i poput papagaja ponavljati što se zapravo dogodilo 22.lipnja.

Naime, prema riječima eminentnog stručnjaka i bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića ključni meriturni argument bio je da 22.lipnja 1941. nije utemeljen nikakav partizanski odred, već je riječ o izmišljenom događaju jer ne postoje nikakvi dokumentirani dokazi. Toga datuma Hitlerova je Njemačka napala Sovjetski Savez. Prekinula je dotadašnje savezništvo, političko i vojno. Skupina sisačkih komunista taj dan odlazi u šumu, a to nije Brezovica. Oni odlaze na neku vrstu konzultacijskog ladanja - što učiniti u novonastalim okolnostima. Kako god vrednovali tu baštinu, nije se dogodilo apsolutno ništa, već je riječ o izmišljenom blagdanu.

U nedostatku argumenata Tvrtko Jakovina pokušao je ideju antifašizma poistovjetiti s Ustavom RH na što ga je Zlatko Hasanbegović zamolio neka mu pokaže članak iz Ustava u kojem se spominje termin antifašizam kao i dokument koji dokazuje 22.lipnja 1941. godine. Osim neuvjerljivog nastupa apologete antifašizma nismo vidjeli ništa jer tražene argumente nije pronašao niti u obrisima materije koju je ponio sa sobom i prelistavao kako bi se stekao dojam pripremljenog sveučilišnog profesora u očima javnosti za razliku od istine koju je prezentirao Zlatko Hasanbegović s obzirom da je pojam antifašizam nepoznat u anglosaksonskoj literaturi kao i u američkoj te britanskoj osim u Rusiji, ekstremnoj ljevici na Zapadu i postkomunističkim zemljama. Istinu koju je iznio Zlatko Hasanbegović podržali su i hrvatski građani koji su se uključili u eter Poligrafa na Hrvatskom radiju.

Raspravom o Jasenovcu Tvrtko Jakovina stekao je dojam horoskopskog pisca, a ne povjesničara koji primjenjuje metedološki pristup jer nakon što je ustvrdio da u hrvatskoj javnosti prevladavaju mišljenja da se u Jasenovcu nije dogodilo ništa što je pandan reviziji najgoreg tipa na upit Zlatka Hasanbegovića da mu pokaže koji su to ljudi koji premišljaju na taj način jer on prati svu moguću literaturu o Jasenovcu i ne poznaje nikoga tko premišlja na taj način nismo dobili odgovor kao niti na prethodne upite tijekom gostovanja u studiju. Primjenom odokativne metode jednima skini, a drugima dodaj sa 700.000 poginulih koji su bili temelj za stvaranje mita o Jasenovcu jer se brojkom manipuliralo radi iznuđivanja ratne odštete došlo se do 86.000 poginulih dok sve ostalo značilo bi revidiranje povijesti prema tezi koju nam nameću apologeti antifašizma.

Na upit voditelja emisije Zlatku Hasanbegoviću da pojasni ulogu Kvaternika koji je zatražio pojašnjenje Pavelića što je potpisao bivši ministar kulture poentirao je u svom stilu istaknuvši da ne zna o kojem Kvaterniku je riječ jer upravo je Tvrtko Jakovina u knjizi koja je dobila državnu nagradu napisao da je Eugen Kvaternik ustoličio NDH što bi u prenesenom značenju bilo kao da na završnom ispitu u gimnaziji ne prođete završni rad zbog elementarnog nepoznavanja povijesti čime je demontirao potpuno neuvjerljivog i neargumentiranog apologetu antifašizma Tvrtka Jakovinu koji je naletivši na Hasanbegovićev kliše zadobio momentalnu sinkopu.

Hasanbegovićevu superiornost nad neuvjerljivim apologetom antifašizma možete pogledati u sljedećem videu

 

Sanjin Baković dipl.ing.