Sanjin Baković: Briselski 'Afrojack' nazvao je gotovo 400.000 Hrvata marginalcima

Pin It

Andrej Plenković ne prestaje puniti medijske stupce s nespretnim izjavama i rugati se s vlastitim narodom kada je nakon svečane mise u povodu Dana državnosti istaknuo da bi u Africi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj. 

Za pretpostaviti je da su mnogi hrvatski građani očekivali kako će prvi čovjek Vlade RH poslati ohrabrujuće izjave i usporediti nas sa državama iz Višegradske skupine kojoj pripadaju četiri srednjoeuropske suverene države poput Mađarske, Poljske, Slovačke i Češke, a koje se temelje na zaštiti zajedničkih gospodarskih interesa, poticanju slobodne trgovine, razvoju prometne infrastrukture i suradnji na energetskom planu ili povući paralelu sa preostalim članicama EU-a koje su pandan Hrvatskoj u pogledu siromaštva jer se Hrvatska prema siromaštvu nalazi na predzadnjem mjestu ispred Bugarske uslijedio je hladan tuš kao u vremenima kada je Zoranu Milanoviću pukla cijev u stanu u vrijeme poplava u Gunji.

Naime, cilj je bio jedan jedini u kontekstu porazne demografske politike i iseljavanja s kojima se Republika Hrvatska suočava uzdignuti nas iznad jadnih i siromašnih Afrikanaca od kojih mnogi i danas žive kao i u vremenima prije Kristova rođenja. Zamislite život u Africi, a u Hrvatskoj postaje nezamisliv što je u konačnici rezultiralo masovnim iseljavanjem iako se nastoji nametnuti teza da se trend iseljavanja poklapa s činjenicom da je Hrvatska sada već pet godina članica Europske unije gdje su nastale barijere za slobodu kretanja. 

Nažalost, pođite od svojih najbližih pa ih upitajte zašto su napustili Lijepu našu i jesu li sretni što im je onemogućeno da u Republici Hrvatskoj nakon završenog školovanja imaju stalan posao, primanja koja priliče zemljama članice Europske unije, osiguran stambeni objekt i niz mjera kako bi mogli zasnovati familiju ili to moraju učiniti izvan Domovine dok im predsjednik Vlade RH s ponosom ističe da bi u Africi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj. 

Porazno je to da djeca koja su krenula u srednju školu sebe više ne vide u Republici Hrvatskoj, već čekaju priliku napustiti istu kako ne bi morala preživljavati poput njihovih roditelja u vremenima gdje radnički sindikat i inspekcija rada nalazi se samo na papiru dok hrvatski građani moraju šutjeti i raditi sretni da imaju uopće posao od kojeg će prehraniti obitelj, a kako ih se ne bi poistovjetilo sa Afrikancima.  

Iako ga je Zoran Milanović nazvao briselskim ćatom,  a zatim se sam prozvao Plenky Balboa-om putem mainstream medija koji su stvorili percepciju u javnosti o velikom lideru u nedostatku socijalne inteligencije i empatije prema hrvatskom narodu briselski 'Afrojack' obilježio je u svom stilu još jedan datum od značenja za Republiku Hrvatsku, a ovaj put riječ je bila o pet godina članstva u Europskoj uniji.

Povodom obilježavanja pet godina članstva u Europskoj uniji Andrej Plenković nazvao je gotovo 400.000 Hrvata koji su potpisali referendumsku inicijativu marginalcima koji nas žele vratiti 50 godina unazad. Osim što ne poštuje volju hrvatskog naroda koji u manirima briselskog 'Afrojack-a' daje za primjer Afrikancima da je Hrvatska obećana zemlja postavlja se retoričko pitanje je li 400.000 hrvatskih građana stvarno marginalna skupina?

Naravno, da nije. Jedino ako nije plan Hrvatsku naseliti s emigrantima i promjeni sliku stanovništva. Ako budemo objektivni i ne izvrčemo teze tada nas Andrej Plenković ne može nazivati marginalcima jer u cijeloj toj priči najmanje su bitni ljudi koje se pokušava nametnuti u prvi plan, već bitna je ideja koja je progurana mimo političkog establishmenta koji svakoga tko je potpisao inicijativu želi se poistovjetiti sa Željkom Markić. 

Riječ je besmislicama jer kao što niti ja ne poznajem istu tako niti 99% hrvatskih građana ne poznaje niz organizatora referendumske inicijative, već riječ je o centrima moći koji su se suprostavili političkoj oligarhiji koja nas uvjerava u stabilnost putem briselskog 'Afrojack-a' koji je došao do novih spoznaja šireći optimizam kako možemo biti zadovoljni jer smo u boljoj poziciji nego Afrikanci, a svakoga dana 180 Hrvata napusti Republiku Hrvatsku.

U suštini možemo zaključiti kako briselskog 'Afrojack-a' ne smeta što gubi vlastite birače i domoljube koji su mu trebali samo uoči parlamentarnih izbora 2016. godine. Nedostatak marginalnih 400.000 glasova nastoji nadomjestiti glasovima SDP-a ako ga nastavi voditi Davor Bernardić, HNS-ovcima i SDSS-ovcima, a svima koji planiraju ostati u Republici Hrvatskoj poručuje “Afrika to je vaš bit, a Brisel voli cili svit. Afrika to je vaš bit, a Brisel to je moj svit”.

Sanjin Baković dipl.ing.